Porsaannoisetit ja lämmin viikuna-endiivisalaatti

Kirpeänmakea lämmin salaatti on erinomainen porsaanlihan lisäke.

Valmistusaineet

  • 600 g porsaan sisäfileetä

  • paistamiseen voita

  • suolaa, mustapippuria

  • viikuna-endiivisalaatti

  • 2 endiiviä

  • 4 tuoretta viikunaa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 appelsiinin mehu

  • puolikas ruukku kirveliä

Valmistusohjeet

  1. Puhdista possunfilee ja leikkaa se pieniksi pihveiksi. Mausta pihvit kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista voissa kypsiksi.

  2. Leikkaa endiivit pitkittäin neljään osaan. Leikkaa kukin viikuna neljäksi lohkoksi. Silppua kirveli.

  3. Ruskista endiivit paistinpannussa oliiviöljyssä. Kaada päälle appelsiinimehu. Anna porista, kunnes endiivit pehmenevät. Kääntele joukkoon viikunalohkot ja mausta silputulla kirvelillä.

  4. Nostele lämmin salaatti tarjoilulautasille ja asettele noisetit salaatin päälle.

Juomasuositus
Porsaannoisetit ja lämmin viikuna-endiivisalaatti

Porsaannoisettien kanssa maistuu tammeton uuden maailman chardonnay.

Punaviinin ystävän kannattaa valita notkea ja pehmeä viini, esimerkiksi chileläinen carmenère.