Takaisin
Resepti

Portobello-pizzat

Portobello-pizzat

30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Muhkea portobello-sieni pysyy sopivasti koossa, vaikka sen täyttää ja kypsentää uunissa. Maukkaalla tomaattikastikkeella, ricotta-juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla täytetty portobello viimeistellään tryffelitahnalla. Tryffelin maku on niin voimakas, että jo pieni nokare riittää tuomaan hienostuneen maun.

Juomasuositus

Juustoiset portobello-pizzat kaipaavat juomalta raikkautta. Ylläty Piemonten alueen Dolcetto-rypälelajikkeen punaviineistä, joiden tuore marjaisuus keventää pizzan juustoista makumaailmaa. Mutkattoman maukas valinta pizzalle on italialainen lager, jonka hiilihappoisuus keventää raskasta annosta.

Valmistusaineet

4 annosta

  • 4 portobello-sientä

  • 1 dl valmista pasta- tai pizzakastiketta

  • 100 g ricotta-juustoa

  • 50 g prosciutto-leikkelettä

  • 50 g voimakasta juustoraastetta

Lisäksi:

  • 2 rkl hienonnettua oreganoa

  • 1 rkl tryffelitahnaa

Valmistusohjeet
  1. Irrota portobelloista kannat. Aseta sienet kupera puoli alaspäin leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Lusikoi portobellojen sisälle kastiketta ja ricottaa. Levitä päälle prosciutto-leikkele ja juustoraaste.

  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on kauniin ruskea.

  4. Hienonna päälle oreganoa. Viimeistele tryffelitahnalla.

Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko