Basilikagnudit ovat tyypillinen italialainen herkku: reseptit ovat usein yksinkertaisia, ruoka pohjautuu laadukkaisiin raaka-aineisiin ja se valmistuu nopeasti.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Muhkea portobello-sieni pysyy sopivasti koossa, vaikka sen täyttää ja kypsentää uunissa. Maukkaalla tomaattikastikkeella, ricotta-juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla täytetty portobello viimeistellään tryffelitahnalla. Tryffelin maku on niin voimakas, että jo pieni nokare riittää tuomaan hienostuneen maun.
Juustoiset portobello-pizzat kaipaavat juomalta raikkautta. Ylläty Piemonten alueen Dolcetto-rypälelajikkeen punaviineistä, joiden tuore marjaisuus keventää pizzan juustoista makumaailmaa. Mutkattoman maukas valinta pizzalle on italialainen lager, jonka hiilihappoisuus keventää raskasta annosta.
4 annosta
4 portobello-sientä
1 dl valmista pasta- tai pizzakastiketta
100 g ricotta-juustoa
50 g prosciutto-leikkelettä
50 g voimakasta juustoraastetta
Lisäksi:
2 rkl hienonnettua oreganoa
1 rkl tryffelitahnaa
Irrota portobelloista kannat. Aseta sienet kupera puoli alaspäin leivinpaperin päälle uunipellille.
Lusikoi portobellojen sisälle kastiketta ja ricottaa. Levitä päälle prosciutto-leikkele ja juustoraaste.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on kauniin ruskea.
Hienonna päälle oreganoa. Viimeistele tryffelitahnalla.
Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko