Korealainen Bibimbap possusta

Korealainen Bibimbap possusta tarjoaa aasialaisten ruokien ystäville herkullisen makujen sinfonian. Trendikkäässä Bibimbapissa yhdistyvät gochujang-tahnalla maustettu possu, riisi ja kaikenlaiset kaapista löytyvät kasvikset. 

Valmistusaineet

  • 200 g ruskeita herkkusieniä tai siitakkeita

  • 200 g sokeriherneitä

  • 2 dl mungpavun ituja

  • 4 retiisiä

  • 1 kevätsipuli

  • 2 dl kypsää maissia (purkista tai pakastepussista)

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 4 luomukananmunaa

Marinadi:

  • 3 rkl mirin-riisiviinikastiketta

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 3 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • sokeria

  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

Lisäksi:

  • 1 annos gogchujang-possua 

  • Tarjoiluun:

  • 8 dl keitettyä jasmiiniriisiä, korealaista

  • gochujang-chilikastiketta, soijaa, tuoretta korianteria, seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin marinadi. Sekoita mirin, soija, öljyt, sokeri ja inkivääri keskenään.

  2. Viipaloi sienet. Yhdistä marinadin kanssa. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. 

  4. Keitä herneenpalot kypsiksi. Huuhtaise idut. Viipaloi retiisit ja kevätsipuli.

  5. Paista marinadista valutetut sienet pannulla tai grillissä (2–4 minuuttia). Kaada ylijäänyt marinadi keitetyn riisin päälle.

  6. Laita riisi neljään kulhoon. Asettele riisin päälle sektoreittain kasviksia, sieniä ja viipaloitua, kypsää possunfileetä. Peitä foliolla.

  7. Keitä kananmunat löysäksi. Puolita ja nosta annosten päälle. Tarjoa heti gogchujang-chilikastikkeen ja soijan kera. Viimeistele korianterilla ja seesaminsiemenillä. Anna ruokailijoiden sekoittaa kaikki aineet itse kulhossa sekaisin.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström / Alko
Juomasuositus
Bibimbap possusta
Korealaisen herkkukulhon kanssa kannattaa kokeilla tuhdimman tyylistä roseeviiniä, jonka mehevä punamarjaisuus lasissa yllättää bibimbapin kanssa. Valitse rosee Provencen Bandolin alueelta tai raikasta kokonaisuutta roseesamppanjalla.

Gochujang-chilitahnan lempeän makea polte raikastuu marjaisa & raikas -makutyypin punaviinillä. Voit tarjoilla possun kanssa hieman viilennettynä mehukasta Beaujolais'n alueen gamayta tai chileläistä pinot noiria.

Löydä uusia tulisia suosikkeja