Takaisin
Resepti

Punajuuririsotto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Punajuuririsotto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
40 min
4 henkilöä
40 min
4 henkilöä

Sadonkorjuun risotto pyöräytetään punajuuresta. Ihana mukula saa parikseen anismaisen tillin, joka sopii kaveriksi täydellisesti. Punajuuririsoton täyteläisen maun kruunaa päälle ripoteltu parmesaanijuustoa ja vuohenjuusto.

Juomasuositus

Tämän risoton täyteläiseen makuun sopivat marjaisa & raikas -makutyypin punaviinit. Niiden keveys raikastaa sopivasti punajuuren maamaista aromimaailmaa. Nämä punaviinit kannattaa tarjota hieman viilennettynä. Valitse makutyypin mukaisesti esimerkiksi nuori Nebbiolo Italian Piemontesta tai hapankirsikkainen ja yrttinen Chianti Toscanasta.

Valkoviinin ystävä voi valita punajuuririsotolle vivahteikas & ryhdikäs -makutyypin aromikkaan valkoviinin. Esimerkiksi Sauvignon blancit Uudesta-Seelannista tai Chilestä nostavat tyylikkäästi esiin annoksen vuohenjuuston ja tillin aromeita. Voit myös käyttää samaa viiniä reseptissä.

Valmistusaineet
  • 1 keltasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3 pientä punajuurta raasteena (noin 4 dl)

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl voita

  • 2 dl risottoriisiä 

  • 1 1/2 dl valkoviiniä

  • 6 dl kasvislientä

  • 2 rkl voita

  • 1/4–1/2 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 100 g vuohenjuustoa

  • 4 rkl parmesaanijuustoa raasteena

  • tilliä

Valmistusohjeet
  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta punajuuret raasteeksi.

  2. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Kuullota sipuleita viisi minuuttia. Lisää riisi ja hämmennä muutama minuutti.

  3. Kaada valkoviini riisille ja imeytä. Lisää punajuuriraaste ja kaksi desiä kasvislientä. Imeytä aina edellinen liemi riisiin ennen kuin lisäät seuraavan erän. Jatka kunnes kaikki liemi on imeytetty.

  4. Lisää voi, suola ja pippuri risottoon. Annostele lautasille. Lisää päälle murustettua vuohenjuustoa ja raastettua parmesaania. Mausta vielä tuoreella tillillä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström/Alko