![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/loader-transparent-sand.gif)
Punajuurisipsit ja vuohenjuustokreemi
Tässä rapeassa herkussa punajuurisipsien makeus kohtaa vuohenjuuston ja pekonin suolaisuuden.
Odotathan hetken…
Tässä rapeassa herkussa punajuurisipsien makeus kohtaa vuohenjuuston ja pekonin suolaisuuden.
3 punajuurta
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl crème fraîchea
0,5 dl kermaa
suolaa
50 g pekonia
0,5 dl kuorittuja hasselpähkinöitä
tuoretta persiljaa ja ruohosipulia silputtuna
Pese punajuuret huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja timjamilla. Kääntele siten, että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti. Paista 160-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Aja vuohenjuusto, crème fraîche ja kerma sileäksi kreemiksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta tarvittaessa suolalla.
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ne rapeiksi. Lisää hasselpähkinät pekonin joukkoon ja nosta pannu sivuun.
Levitä sipsit laakealle vadille. Lusikoi jokaisen sipsin päälle nokare vuohenjuustokreemiä. Viimeistele sipsit pähkinöillä, pekonikuutioilla ja hienonnetuilla yrteillä.