Punajuurisipsit ja vuohenjuustokreemi

Tässä rapeassa herkussa punajuurisipsien makeus kohtaa vuohenjuuston ja pekonin suolaisuuden.

Valmistusaineet

Punajuurisipsit

  • 3 punajuurta

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl kuivattua timjamia

Vuohenjuustokreemi

  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa

  • 1 dl crème fraîchea

  • 0,5 dl kermaa

  • suolaa

Viimeistelyyn

  • 50 g pekonia

  • 0,5 dl kuorittuja hasselpähkinöitä

  • tuoretta persiljaa ja ruohosipulia silputtuna

Valmistusohjeet

  1. Pese punajuuret huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja timjamilla. Kääntele siten, että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti. Paista 160-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Ota uunista ja anna jäähtyä.

  2. Aja vuohenjuusto, crème fraîche ja kerma sileäksi kreemiksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta tarvittaessa suolalla.

  3. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ne rapeiksi. Lisää hasselpähkinät pekonin joukkoon ja nosta pannu sivuun.

  4. Levitä sipsit laakealle vadille. Lusikoi jokaisen sipsin päälle nokare vuohenjuustokreemiä. Viimeistele sipsit pähkinöillä, pekonikuutioilla ja hienonnetuilla yrteillä.

Juomasuositus
Punajuurisipsit ja vuohenjuustokreemi

Maukkaiden palojen kanssa maistuu samppanja.