Takaisin
Resepti

Raikas punaviinipohjainen sangria

Sangria on Iberian niemimaalta lähtöisin oleva alkoholijuoma. Nimi sangria viittaa juoman väriin (sangre, veri).

Raikas punaviinipohjainen sangria

10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Punaviinipohjainen sangria saa makua sitruslikööristä ja raikkautta sitrushedelmistä. Espanjalainen sangria on täydellinen boolijuoma, joka sopii niin kesään kuin talveen.

Juomasuositus

Sangriaan kannattaa valita hedelmäinen ja vähätanniininen punaviini. Kokeile esimerkiksi Grenache noir ja Malbec -rypäleistä valmistetuttuja viinejä. Perinteinen espanjalainen Sangria valmistetaan usein Riojan alueen Tempranillo-rypäleestä tehdystä viinistä.

Sangria on Iberian niemimaalta lähtöisin oleva alkoholijuoma. Nimi sangria viittaa juoman väriin (sangre, veri).
Valmistusaineet
  • 1 plo (0,75 l) punaviiniä

  • 6–8 dl sitruunanmakuista limonadia

  • 2,5 dl sitruslikööriä

  • 4 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

  • 3–4 (luomu)appelsiinia viipaleina

  • 2 (luomu)sitruunaa viipaleina

  • jäisiä punaisia marjoja

  • jäitä

  • muutama oksa tuoretta basilikaa tai minttua

Valmistusohjeet
  1. Kaada viini tarjoilukannuun tai astiaan. Lisää limonadi ja sitruslikööri. Purista appelsiineistä mehu. Pese ja viipaloi sitrukset sekaan. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

  2. Lisää juomaan marjoja, jäitä ja tuoreita yrttejä juuri ennen tarjoilua.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen