Takaisin
Resepti

Puolukkaiset lihapullat

Gluteeniton

Puolukkaiset lihapullat

Gluteeniton
40 min
6 hlö
40 min
6 hlö

Raikas puolukka mehevöittää karitsanlihapullat, joissa rouhitut pähkinät tuovat paahteista makua. Tarjoa mehevät lihapullat puolukkaisen dipin ja maalaisranskalaisten kanssa.

Juomasuositus

Meheville puolukkaisille lihapullille, dipille ja maalaisranskalaisille sopii keskitäyteläinen, runsaan marjaisa ja tasapainoisen hapokas punaviini. Italian Chiantin alueen Sangiovese-pohjaiset viinit maistuvat napakoiden tanniinien ystäville. Lempeämpiä tanniineja ja marjaisen makeaa jälkimakua arvostavat kääntyvät Veneton muhkeiden ripasso-viinien puoleen. Oluista tummat, hedelmäiset ale-oluet tai tummat lagerit ovat omiaan puolukkaisten herkkujen kumppaniksi.

Valmistusaineet
  • 2 rkl saksan- tai cashewpähkinöitä

  • 1 rkl kuivattua timjamia

  • 200 g naudan paistijauhelihaa

  • 300 g karitsanjauhelihaa

  • 1 1/2 dl paseerattua tomaattisosetta

  • 1 1/2 dl puolukoita

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 2 rkl ceylonkanelia

Dippi:
  • 2 rkl voita

  • 2 salottisipulia

  • 2 dl punaviiniä

  • 2 dl kasvislientä

  • 2 rkl fariinisokeria

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/4 tl kuivattua rosmariinia

  • 2 dl puolukoita

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä.

  3. Sekoita kulhossa käsin kaikki ainekset keskenään turhaa vaivaamatta. Pyörittele tasakokoisiksi lihapulliksi ja nosta leivinaperilla vuoratulle uunipellille.

  4. Paista pullat uunin keskitasolla 15–20 min.

Valmista dippi:

  1. Kuullota voissa pannulla hienonnetut salottisipulit.

  2. Lisää punaviini, kasvisliemi, fariinisokeri ja mausteet.

  3. Keitä kastiketta kasaan 20–30 minuuttia, kunnes se sakenee.

  4. Lisää puolukat ja keitä muutama minuutti niin, että marjat hiukan pehmenevät.

  5. Jäähdytä kastike huoneenlämpöiseksi ja aja soseuttajalla sileäksi. Ohjeesta syntyy 1,5 dl valmista dippikastiketta.

Resepti Taina Vuohelainen, kuvat Arto Vuohelainen