Takaisin
Resepti

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Tämä on ranskalaisten piiraiden klassikko. Lorraine, saksaksi Loth­ringen, sijaitsee Ranskan pohjoisosassa. Täytteitä voi vaihdella mielen mukaan.

Juomasuositus

Klassikkovalinta on kevyt, uuden sadon Beaujolais Nouveau, joka keveydellään ja hapokkuudellaan raikastaa tuhtia piirasta. Quiche Lorraine rakastaa myös hieman paahteisempaa samppanjaa tai ranskalaista Crémantia, joka tuo esiin piiraan voitaikinaiset aromit. Valkoviinin ystävä valitsee runsasrunkoisen, mutta hapokkaan pirteä & hedelmäinen -makutyypin Rieslingin Alsacesta.

Valmistusaineet

Taikina:

  • 150 g voita

  • noin 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • 300 g vähärasvaista palvikinkkua

  • 200 g mustaleima emmentaljuustoa

  • 3–4 munaa

  • 1 dl kevytkermaa

  • 2 dl kermaviiliä

  • 1 dl parmesaaniraastetta

  • 1 tl Provencen yrttimaustetta

  • 1 tl paprikaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kylmä voi ohuiksi viipaleiksi ja kaada jauhot joukkoon. Nypi sekaisin ryynimäiseksi seokseksi ja lisää vesi. Muotoile taikinaksi ja painele piirasvuokaan.

  2. Leikkaa kinkku ja juusto pienehköiksi kuutioiksi.

  3. Levitä juusto- ja kinkkukuutiot taikinalle tasaisesti.

  4. Sekoita keskenään munat, kerma, kermaviili ja parmesaanijuusto. Mausta yrttimausteella, paprikalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan juusto- ja kinkkukuutioiden päälle.

  5. Paista piirasta 225 asteessa 30–40 minuuttia. Aseta leivinpaperi piiraan päälle viimeiseksi 15 minuutiksi, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

  6. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Taputtele taikina pieniin annoskokoisiin piirasvuokiin. Käytä täytteeseen kinkun asemesta vahvan makuisia juustoja; gruyèrea, roquefortia tai vuohenjuustoa ja halutessasi rouhittua pähkinää. Valmista muuten kuten kinkku-juustopiiras. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.