Takaisin
Resepti

Raikas sillisalaatti

Gluteeniton

Raikas sillisalaatti

Gluteeniton
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Herkullinen salaatti sai uuden muodon ja raikkaan maun omenista ja piparjuurista. Pakkaa purkkiin ja nosta piknik-koriin.

Juomasuositus

Kylmä kotimainen lager on sillin ylin ystävä. Viineistä grüner veltlinerin hapokkuus, täyteläisyys ja viherpippurin puraisu komppaa sillisalaatin runsasta makumaailmaa.

Valmistusaineet
  • 2 matjessillifilettä

  • 2 keitettyä munaa

  • 4–6 keitettyä uutta tai pientä perunaa

  • 2 kevätsipulia varsineen

  • 1 omena

  • sitruunanmehua omenalle

  • 1 nippu tilliä

  • 120 g smetanaa

  • ½ sitruunan mehu

  • 2 rkl piparjuurta tai piparjuuritahnaa

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kuoritut munat, perunat, sipuli ja omena. Purista omenille sitruunanmehua.

  2. Hienonna tilli. Lado ainekset kerroksittain kannellisiin purkkeihin. 

  3. Sekoita smetana, sitruunamehu ja piparjuuri ja jaa salaattipurkkien päälle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna