Takaisin
Resepti

Raparperimocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Raparperimocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Raikas raparperimocktail syntyy itsetehdystä raparperisiirapista, mansikkamehusta ja tonic-vedestä. Lime ja minttu raikastavat kesäisen herkkujuoman. Kokeile reseptissä olevaa raparperisiirappia myös jäätelön ja lettujen kanssa!

Valmistusaineet
  • jäitä

  • 2 limeä

  • 1 dl mansikkamehua

  • 1−1,5 dl rapaperisiirappia

  • 4−5 dl tonic-vettä

  • tuoretta minttua

Raparperisiirappi:

  • 4 dl rapaperin paloja

  • 2 dl sokeria

  • 2 dl vettä

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin raparperisiirappi: Pese ja pilko rapaperivarret sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmäksi.

  2. Kauho kannuun jäitä, ja purista limettien mehut. Lisää mehut, vesi ja siirappi, sekoita ja kaada päälle tonic-vettä. Mausta mintun lehdillä ja tarjoa heti. Tästä ohjeesta syntyy noin 6 dl valmista juomaa.

VINKKI! Tee kerralla reilumpi satsi raparperisiirappia ja säilytä jääkaapissa.

VINKKI! Huurruta lasien reunat. Voitele ohuesti pullasudilla tai kasta lasin reunat vatkattuun munan valkuaiseen. Dippaa sokeriin ja anna kuivahtaa hetki.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen