Kesän maistuvin kala grillataan ja maustetaan chilitahnalla, soijalla, ruokosokerilla ja viinietikalla. Marinadi tekee kalan pinnasta juuri sopivan makean, tahmean ja tulisen.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Siidereiden hapokas omenaisuus tukee hienosti grillattua raparperinlehteen käärittyä siikaa, joka tarjoillaan paistettujen härkäpapujen, härkäpapu-herne –muhennoksen ja raikkaan kuminajogurtin kera. Tämä upea makukokonaisuus on omiaan tuomaan lämpöä vaikkapa viilenevään iltaan. raparperi siika kala
Raparperiin käärityn siian kumppaniksi sopii hieman hapan, hennon sitruksinen, mutta tasapainoisen hedelmäinen omenasiideri.
Härkäpapuja ja herneitä
600 g herneitä / härkäpapuja palkoineen
Öljyä
Sormisuolaa
Härkäpapu–herne -muhennos
250 g tuoreita härkäpapuja
250 g tuoreita herneitä
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
1 rkl kaurafraicea
½ sitruunan kuori
Raparperisiika
Puuvillalankaa
2 isoa raparperinlehteä
1 raparperin varsi
2 siikafileetä
1 tl jauhettua kuminaa
Suolaa
Kuminajogurtti
3 dl turkkilaista jogurttia
2 tl jauhettua kuminaa
½ tl suolaa
Härkäpapuja ja herneitä
Grillaa herneet tai härkäpavut kokonaisina kuumalla lämmöllä, kunnes ne ottavat reilusti väriä.
Viimeistele öljyllä ja sormisuolalla.
Härkäpapu–herne -muhennos
Kuori herneet ja härkäpavut paloistaan.
Paista öljyssä, kunnes herneet ja pavut pehmenevät osittain.
Survo puolet massasta muusinuijalla.
Lisää loput ainekset ja sekoita.
Raparperisiika
Laita lanka likoamaan.
Kuori ja leikkaa raparperin varret ohueksi lastuksi.
Poista siikafileistä nahka. Mausta fileet suolalla, raparperilla ja kuminalla. Nosta fileet vastakkain.
Höylää raparperin lehdistä isoimmat lehtiruodit veitsellä Pehmitä raparperin lehti kaulimalla.
Kääri siika raparperinlehteen, sido ja grillaa molemmilta puolilta 6 minuuttia.
Anna tekeytyä lehtikäärössä vielä 10 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 60-65 astetta.
Kuminajogurtti
Paahda kumina kuivassa pannussa ja jauha huhmareessa.
Sekoita ainekset.
Tarjoile raparperisiika härkäpapujen, härkäpapu-herne -muhennoksen ja kuminajogurtin kanssa.