Takaisin
Resepti

Raparperisiika härkäpavuilla

Gluteeniton

Raparperisiika härkäpavuilla

Gluteeniton
1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Siidereiden hapokas omenaisuus tukee hienosti grillattua raparperinlehteen käärittyä siikaa, joka tarjoillaan paistettujen härkäpapujen, härkäpapu-herne –muhennoksen ja raikkaan kuminajogurtin kera. Tämä upea makukokonaisuus on omiaan tuomaan lämpöä vaikkapa viilenevään iltaan. raparperi siika kala

Juomasuositus

Raparperiin käärityn siian kumppaniksi sopii hieman hapan, hennon sitruksinen, mutta tasapainoisen hedelmäinen omenasiideri.

 

Valmistusaineet

Härkäpapuja ja herneitä

  • 600 g herneitä / härkäpapuja palkoineen

  • Öljyä

  • Sormisuolaa

Härkäpapu–herne -muhennos

  • 250 g tuoreita härkäpapuja

  • 250 g tuoreita herneitä

  • 1 rkl öljyä

  • ½ tl suolaa

  • 1 rkl kaurafraicea

  • ½ sitruunan kuori

Raparperisiika

  • Puuvillalankaa

  • 2 isoa raparperinlehteä

  • 1 raparperin varsi

  • 2 siikafileetä

  • 1 tl jauhettua kuminaa

  • Suolaa

Kuminajogurtti

  • 3 dl turkkilaista jogurttia

  • 2 tl jauhettua kuminaa

  • ½ tl suolaa

Valmistusohjeet

Härkäpapuja ja herneitä

  1. Grillaa herneet tai härkäpavut kokonaisina kuumalla lämmöllä, kunnes ne ottavat reilusti väriä.

  2. Viimeistele öljyllä ja sormisuolalla.

Härkäpapu–herne -muhennos

  1. Kuori herneet ja härkäpavut paloistaan.

  2. Paista öljyssä, kunnes herneet ja pavut pehmenevät osittain.

  3. Survo puolet massasta muusinuijalla.

  4. Lisää loput ainekset ja sekoita.

Raparperisiika

  1. Laita lanka likoamaan.

  2. Kuori ja leikkaa raparperin varret ohueksi lastuksi.

  3. Poista siikafileistä nahka. Mausta fileet suolalla, raparperilla ja kuminalla. Nosta fileet vastakkain.

  4. Höylää raparperin lehdistä isoimmat lehtiruodit veitsellä  Pehmitä raparperin lehti kaulimalla.

  5. Kääri siika raparperinlehteen, sido ja grillaa molemmilta puolilta 6 minuuttia.

  6. Anna tekeytyä lehtikäärössä vielä 10 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 60-65 astetta.

Kuminajogurtti

  1. Paahda kumina kuivassa pannussa ja jauha huhmareessa.

  2. Sekoita ainekset.

Tarjoile raparperisiika härkäpapujen, härkäpapu-herne -muhennoksen ja kuminajogurtin kanssa.