Takaisin
Resepti

Roseeglögi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Roseeglögi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
1 hlö
10 min
1 hlö

Kuuma ja höyryävä glögi on talven klassikko. Hyvä vaihtoehto makealle glögijuomalle on raikas roseeviinipohjainen glögi. Se on upea illan aloitus tai pikkujoulujen tervetuliaismalja kylmänä. Lämpimänä se tuo kivaa vaihtelua punaviiniglögille.

Valmistusaineet
  • 7 cl sokeroimatonta glögijuomaa

  • 7 cl puolikuivaa tai kuivaa roseeviiniä

  • 1 appelsiinin siivu

  • kanelitanko

  • kokonainen neilikka

  • muutama karpalo

Valmistusohjeet
  1. Mittaa jäähdytetty glögi lasiin. Kaada viileä roseeviini päälle. Koristele appelsiiniviipaleella, kanelitangolla ja aniksella. Koristele jäisillä karpaloilla.

  2. Voit nauttia roseeglögin myös lämpimänä. Mittaa tällöin glögi, roseeviini ja kanelitanko kattilaan ja kuumenna, mutta älä kiehuta. Koristele kuten kylmä juoma.

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen