Takaisin
Resepti

Ruissipsit

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Ruissipsit

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä

Terveellinen ruisleipä taipuu kielen vieväksi herkuksi kotikonstein. Kotitekoiset sipsit ovat tavattoman oivallisia maultaan, mutta ne ovat myös mitä mainioin keino vanhan rukiisen, Suomen kansallisruoan titteliäkin kantavan leivän hyödyntämiseen.

Juomasuositus

Yhdistelmään, jossa punajuuritsatsiki tuo makeutta, hernehummus herkkyyttä ja ruissipsit mausteisuutta, sopii runsaan hedelmäinen ja paahteinen kuohuviini esimerkiksi Australiasta ja Etelä-Afrikasta tai vaihtoehtoisesti raikas ja miedosti humaloitu pale ale -olut.

Valmistusaineet
  • 1 täysrukiinen (valmiiksi halkaistu) reikäleipä

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 0,5 tl sipulijauhetta

  • 1 rkl valkosipulirouhetta myllystä

  • 1 tl kuivattua tilliä

Valmistusohjeet
  1. Avaa halkaistu reikäleipä ja leikkaa se pieniksi sipsikolmioiksi. Levitä leipäpalaset pellille leivinpaperin päälle ja sivele ne oliiviöljyllä.

  2. Ripota pinnalle mausteet ja paahda ne rapeiksi 180-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Resepti ja kuva Mari Moilanen, juomasuositus Selma Wennonen