Ruissipsit

Terveellinen ruisleipä taipuu kielen vieväksi herkuksi kotikonstein. Kotitekoiset sipsit ovat tavattoman oivallisia maultaan, mutta ne ovat myös mitä mainioin keino vanhan rukiisen, Suomen kansallisruoan titteliäkin kantavan leivän hyödyntämiseen.

Reteellä ranteella maustetut ja rapsakoiksi paistetut reikäleipäsipsit vievät sipsinautinnon aivan uusiin ulottuvuuksiin. Pyöräytä sipsien seuraksi värikylläiset dippikastikkeet, hernehummus ja punajuuritsatsiki, makuelämystä täydentämään.

Valmistusaineet

  • 1 täysrukiinen (valmiiksi halkaistu) reikäleipä

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 0,5 tl sipulijauhetta

  • 1 rkl valkosipulirouhetta myllystä

  • 1 tl kuivattua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Avaa halkaistu reikäleipä ja leikkaa se pieniksi sipsikolmioiksi. Levitä leipäpalaset pellille leivinpaperin päälle ja sivele ne oliiviöljyllä.

  2. Ripota pinnalle mausteet ja paahda ne rapeiksi 180-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Resepti ja kuva Mari Moilanen, juomasuositus Selma Wennonen

Juomasuositus
Ruissipsit

Yhdistelmään, jossa punajuuritsatsiki tuo makeutta, hernehummus herkkyyttä ja ruissipsit mausteisuutta, sopii runsaan hedelmäinen ja paahteinen kuohuviini esimerkiksi Australiasta ja Etelä-Afrikasta tai vaihtoehtoisesti raikas ja miedosti humaloitu pale ale -olut.