Takaisin
Resepti

Salviapasta

Kasvisruokavalio

Salviapasta

Kasvisruokavalio
20 min
4 henkilöä
20 min
4 henkilöä

Tämä pasta on italialaisen keittiön helmi. Haluatko tehdä täydellisen, mutta simppelin väliruoan? Kokkaa salviapastaa. Siinä on vain muutama raaka-aine – mutta mahtava maku.

Juomasuositus

Salviapastan hapokkuus ja yrttisyys vaativat viiniltäkin runsasta hapokkuutta. Voit siis jatkaa crostinien vivahteikkaalla ja ryhdikkäällä italialaisella valkoviinillä myös väliruoan ajan.

Valmistusaineet
  • 300 g spagettia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3 rkl voita

  • 0,75 dl oliiviöljyä

  • 1 ruukku salviaa

  • 1 sitruunan kuori ja mehu

  • sormisuolaa, muutama kierros

  • mustapippuria myllystä

  • n. 2 dl vastaraastettua parmesaania

Valmistusohjeet
  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä kaksi desilitraa pastan keitinvettä.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se pannulle voin ja öljyn kanssa. Paista miedohkolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää salvianlehdet ja jatka paistamista noin minuutti. Lisää pannulle sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita joukkoon vajaa kaksi desilitraa pastan keitinvettä.

  3. Sekoita kastike ja pasta. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa parmesaanin kanssa.