Salviapasta

Haluatko tehdä täydellisen, mutta simppelin väliruoan? Kokkaa salviapastaa. Siinä on vain muutama raaka-aine – mutta mahtava maku.

Valmistusaineet

  • 300 g spagettia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3 rkl voita

  • 0,75 dl oliiviöljyä

  • 1 ruukku salviaa

  • 1 sitruunan kuori ja mehu

  • sormisuolaa, muutama kierros

  • mustapippuria myllystä

  • n. 2 dl vastaraastettua parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä kaksi desilitraa pastan keitinvettä.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se pannulle voin ja öljyn kanssa. Paista miedohkolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää salvianlehdet ja jatka paistamista noin minuutti. Lisää pannulle sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita joukkoon vajaa kaksi desilitraa pastan keitinvettä.

  3. Sekoita kastike ja pasta. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Juomasuositus
Salviapasta

Salviapastan hapokkuus ja yrttisyys vaativat viiniltäkin runsasta hapokkuutta. Voit siis jatkaa crostinien vivahteikkaalla ja ryhdikkäällä italialaisella valkoviinillä myös väliruoan ajan.