Savupaprika-rosmariinimarinoidut tomaatit

Sido lahjapurkin ympärille kaunis nauha ja vie marinoidut tomaatit lahjaksi basilikaruukun ja mozzarellapallojen kera. Näistä lahjansaaja voi valmistaa herkulliset crostinit tai salaatin.

Purkitettuna suolaista, paketoituna makeaa, leivottuna lämpimäisiä. Ruokalahjassa on jujua. Makoisat, itse tehdyt herkut ilahduttavat, ovat persoonallisia ja ne eivät jää lahjansaajan kaappiin pölyttymään. Kun lahjan sujauttaa somaan pakettiin ja valitsee sille oivan viinin, niin itseäkin hymyilyttää.

Valmistusaineet

  • 1 kg eri värisiä minitomaatteja

  • ripaus merisuolahiutaleita

  • rouhaus mustapippuria

Marinadi

  • 3 dl oliiviöljyä

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 1 rosmariinin oksa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa minitomaatit pituussuunnassa halki ja levitä ne yhdeksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle. Paahda hitaasti kuiviksi n. 3,5 tunnin ajan 150-asteisessa uunissa. Käännä pelti paistamisen aikana kerran. Tomaatit ovat valmiita, kun ne ovat reunoilta kuivia ja keskeltä hieman sitkoisia. Mikäli tomaatit alkavat ruskistua, vähennä uunin lämpöä.

  2. Valmista marinadi kuumentamalla oliiviöljy, jonka joukkoon lisäät yhden rosmariinin oksan sekä savupaprikaa. Anna öljyn jäähtyä ja kaada se varovaisesti toiseen astiaan niin, että savupaprikajauhe jää kattilan pohjalle.

  3. Kokoa tomaatit sievään lasipurnukkaan ja kaada marinadi päälle. Mikäli tomaatit nautitaan heti, voit lisätä joukkoon tuoreyrttejä esim. basilikanlehtiä tai rosmariinia. Säilytä viileässä.

Juomasuositus
Savupaprika-rosmariinimarinoidut tomaatit