Savusiikatahna

Herkullinen savusiika maistuu piparin parina tahnassa. Herkuttele savusiikatahnaa vaikka karpalonäkkärin kanssa. 

Valmistusaineet


  • 500 g puhdistettua savusiikaa (n. 750 g kokonainen siika)

  • 150 g ruohosipuli tuorejuustoa

  • 200 g ranskankermaa

  • 1 sitruunan puristettu mehu

  • 1 ruukku tilliä hienonnettuna

  • mustapippuria

  • suolaa tarvittaessa

  • Koristeeksi:

  • tilliä

  • (punaravunpyrstöjä)

Valmistusohjeet

  1. Perkaa savusiika ja poista ruodot. 

  2. Lohko kala haarukalla ja hienonna palat, mutta jätä sattumiakin. 

  3. Sekoita kalaan tuorejuusto, ranskankerma, sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. 

  4. Sekoita ja mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. 

  5. Koristele tillillä (ja halutessasi punaravunpyrstöillä). 

  6. Anna maustua pari tuntia peitettynä jääkaapissa. 

  7. Tarjoa näkkäreiden, esimerkiksi karpalonäkkärin, kanssa. Annoksesta tulee noin 6 dl valmista tahnaa.


Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen



Juomasuositus
Savusiikatahna

Savusiikatahnassa on mukavasti hapokkuutta ranskankermasta ja sitruunasta savun makua raikastamassa. Siksi hedelmäinen, hennon paahteinen samppanja sopii täydellisesti tahnalla kuorrutetun karpalonäkkärin pariksi. Rapsakan humalainen IPA tai raikas pils sointuvat herkun makumaailmaan hienosti.