Takaisin
Resepti

Omenaiset siiderisilakat

Gluteeniton
Laktoositon

Omenaiset siiderisilakat

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Siiderisilakoissa omena taittaa makean hapokkaasti silakan terävyyttä. Käytä marinadiin kotimaisia omenoita, omenaviinietikkaa ja -siideriä. Maustepippuri, rosmariini ja korianteri tuovat silakkoihin lisää sävyjä. Siiderisilakat sopivat makeutensa ja pehmeän makunsa puolesta niillekin, jotka vierastavat silakan ominaismakua.

Juomasuositus

Siiderisilakoiden itseoikeutettu kumppani on siideri. Aidon siiderin nauttiminen silakkaherkun kumppanina on kuin nestemäisen omenan puraisu. Valitse makusi mukaan kuiva tai puolikuiva siideri.

Valmistusaineet
  • 500 g silakkafileitä

Etikkaliemi:

  • 5 dl vettä

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 rkl suolaa

Siideriliemi:

  • 1 punasipuli

  • 1 kotimainen omena

  • 1 plo omenasiideriä (0,33 l)

  • ½ dl omenaviinietikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 5 maustepippuria

  • 2 tl kokonaisia koriantereita

  • 1 tl kokonaisia fenkolia

  • 1 laakerinlehti

  • 1 oksa rosmariinia

  • 1–2 tl merisuolaa

Valmistusohjeet
  1. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Laita silakkafileet etikkaliemeen ja jääkaappiin. Anna kypsyä yön yli.

  2. Valmista siideriliemi: kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Poista omenasta siemenkota. Pilko omena viipaleiksi. Laita kaikki siideriliemen raaka-aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Valuta silakkafileet etikkaliemestä ja poista niistä nahka. Laita fileet kulhoon ja siideriliemi niiden päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  4. Tarjoa silakkafileet tumman saaristolaisleivän tai keitinperunoiden kanssa.

Resepti ja kuvat Leena Kalliokoski, juomasuositus Taina Vilkuna