Takaisin
Resepti

Siiderisimpukat

Siiderisimpukat

40 min
4 henkilöä
40 min
4 henkilöä

Siiderisimpukat eivät jätä simpukkaruokien ystävää kylmäksi! Tässä siiderisimpukoiden reseptissä pääosaa näyttelee simpukoiden herkullinen liemi, joka valmistetaan kotimaisesta omenaisesta käsityösiideristä.

Juomasuositus

Siiderisimpukoiden juomakumppaniksi sopii kuiva ja raikkaan hedelmäinen kotimainen käsityösiideri.

Valmistusaineet
  • loraus hyvälaatuista oliiviöljyä

  • nokare voita

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 mieto chili

  • 3 dl kotimaista käsityösiideriä (kuiva omenasiideri)

  • 1 kg sinisimpukoita

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • ruukku tuoretta korianteria

  • Lisäksi rapeakuorista leipää

Valmistusohjeet
  1. Pese ja raaputa simpukat puhtaaksi huolellisesti juoksevan veden alla. Poista myös simpukoiden parta. Heitä pois rikkoutuneet simpukat sekä yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.

  2. Kuumenna oliiviöljy sekä voi suurehkossa kannellisessa kasarissa. Lisää joukkoon kuoritut ja silputut sipulit sekä kuutioitu chili. Kuullota sipuleita ja chiliä kunnes ne pehmenevät. Kaada siideri kasariin ja annan sen kiehahtaa. Mausta liemi suolalla ja mustapippurilla.

  3. Kaada simpukat kasariin ja aseta kansi tiiviisti päälle. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa siiderissä noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita suurella kauhalla pari kertaa kypsyttämisen aikana. Nosta kasari pois liedeltä. Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele simpukat tuoreella korianterilla. 

  4. Tarjoile siiderisimpukat rapeakuorisen leivän sekä kylmän kotimaisen käsityösiiderin kera.

Resepti ja kuvat Heidi Kjellman / Tiskivuoren Emäntä -ruokablogi. Resepti on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 ilmestynyttä Makujen metsästäjät -videosarjaa.