Merimiehen simpukat, Moules marinières, on yksinkertaisuudessaan juhlava ja kaunis klassikkoannos.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Siiderisimpukat eivät jätä simpukkaruokien ystävää kylmäksi! Tässä siiderisimpukoiden reseptissä pääosaa näyttelee simpukoiden herkullinen liemi, joka valmistetaan kotimaisesta omenaisesta käsityösiideristä.
Siiderisimpukoiden juomakumppaniksi sopii kuiva ja raikkaan hedelmäinen kotimainen käsityösiideri.
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
nokare voita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
3 dl kotimaista käsityösiideriä (kuiva omenasiideri)
1 kg sinisimpukoita
suolaa
mustapippurirouhetta
ruukku tuoretta korianteria
Lisäksi rapeakuorista leipää
Pese ja raaputa simpukat puhtaaksi huolellisesti juoksevan veden alla. Poista myös simpukoiden parta. Heitä pois rikkoutuneet simpukat sekä yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
Kuumenna oliiviöljy sekä voi suurehkossa kannellisessa kasarissa. Lisää joukkoon kuoritut ja silputut sipulit sekä kuutioitu chili. Kuullota sipuleita ja chiliä kunnes ne pehmenevät. Kaada siideri kasariin ja annan sen kiehahtaa. Mausta liemi suolalla ja mustapippurilla.
Kaada simpukat kasariin ja aseta kansi tiiviisti päälle. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa siiderissä noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita suurella kauhalla pari kertaa kypsyttämisen aikana. Nosta kasari pois liedeltä. Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele simpukat tuoreella korianterilla.
Tarjoile siiderisimpukat rapeakuorisen leivän sekä kylmän kotimaisen käsityösiiderin kera.
Resepti ja kuvat Heidi Kjellman / Tiskivuoren Emäntä -ruokablogi. Resepti on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 ilmestynyttä Makujen metsästäjät -videosarjaa.