Siitepölykakku siiderikastikkeella

Siideri sopii hyvin myös jälkiruokapöytään. Se tukee erinomaisesti tätä kokonaisuutta, johon kuuluu siitepölykakku kuivatuilla omenilla ja paahdetulla karviaiskompotilla, kruunattuna omenaisella siiderikastikkeella. Yllättävän kuuloinen ainesosa siitepöly on todellista luonnon superruokaa ja saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Valmistusaineet

Siitepölykakku

  • 1 ½ dl ruokosokeria

  • 3 kananmunaa

  • 150 g margariinia

  • 4 rkl siitepölyä

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/3 tl suolaa

Kuivatut omenat

  • 4 punaista omenaa

  • 1 ½ dl omenaviinietikkaa

  • 1 ½ dl vettä

Paahdettu karviaiskompotti

  • 1 ½ dl vettä

  • 1 dl ruokosokeria

  • 7 dl karviaisia

Siiderikastike

  • 3 punaista omenaa

  • 1 dl siideriä

  • 2 rkl ruokosokeria

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 dl soijamaitoa

  • 1 tl perunajauhoa

Valmistusohjeet

Siitepölykakku

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Sulata margariini ja sekoita siihen siitepöly.
  4. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola.
  5. Lisää jauhoseos muna-sokeri -vaahtoon. Lisää viimeisenä siitepölymargariini.
  6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kuivatut omenat

  1. Halkaise omenat ja poista siemenkota.
  2. Yhdistä etikka ja vesi.
  3. Marinoi omenoita liemessä 2 tuntia. Laita kuivuriin 55 asteeseen 12 tunniksi. Omenoiden on tarkoitus kuivua tyynymäisen pehmeiksi. Kuivaamisen voi tehdä myös 65 asteessa uunissa, tuuletin päällä, uunin luukku raollaan.

Paahdettu karviaiskompotti

  1. Laita kattilaan vesi ja sokeri. Kiehuta.
  2. Lisää 4 dl karviaisia. Kiehuta jatkuvasti sekoittaen ja kattilan pohjaa raapien, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.
  3. Kun massa alkaa muuttumaan tummanruskeaksi ja on niin kiinteää ja kuivaa, että sen voisi nostaa yhtenä kasana lusikalla kattilasta, lisää 1 dl vettä.
  4. Tämän jälkeen sekoita tasaiseksi, kaapien samalla lusikalla kattilan pohjaa, saadaksesi hillolle mahdollisimman paahtuneen aromin.
  5. Kääntele sekaan 3 dl tuoreita karviaisia.

Siiderikastike

  1. Kuori ja pilko omenat. Laita omenat, siideri, sokeri ja viinietikka kattilaan.
  2. Kiehuta 5 min, kunnes omenat ovat kypsyneet. Lisää perunajauho.
  3. Kaada seos tehosekoittimeen ja aja tasaisen sileäksi. Lisää soijamaito nauhana.
  4. Laita jääkaappiin jäähtymään kahdeksi tunniksi.

Tarjoile siitepölykakku kuivattujen omenien ja paahdetun karviaskompotin kera. Kruunaa annos omenaisella siiderikastikkeella.