Tartarin ei tarvitse olla lihasta valmistettu. Vegeversio tartarista syntyy muotoilemalla punajuurisilpusta pihvi. Tarjoa lisäkkeenä sinappijäätelöä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Sinappijäätelö on oiva lisäke punajuuritartarille. Voit säädellä maun voimakkuutta sinapin määrällä.
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl kevytmaitoa
2 isoa huoneenlämpöistä keltuaista
2–3 tl karkeaa dijoninsinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
Mittaa kerma ja maito kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Lisää se ohuena nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Jatka keittämistä sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu hieman. Mausta seos sinapilla ja hunajalla.
Kaada seos pieneen suorakaidevuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita massaa noin puolen tunnin välein. Pakastuminen kestää noin 4 tuntia.
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen