Takaisin
Resepti

Sitruksinen roseespritzer

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Sitruksinen roseespritzer

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Roseeviini on trendijuoma, jota nautitaan muulloinkin kuin kesällä. Tässä rosee taipuu raikkaaksi spritzeriksi, johon sitruunat tuovat raikkautta.

Juomasuositus
Valmistusaineet

4 annosta:

  • 2 sitruunaa

  • 8 cl sokerisiirappia tai 2 rkl sokeria

  • 1 plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä

  • 7 dl sitruunalimonadia

  • muutama oksa rosmariinia

  • jäitä

  • koristeeksi vadelmia

Valmistusohjeet
  1. Purista toisesta sitruunasta mehu, ja lisää se sokerin kanssa tarjoiluastiaan, esimerkiksi kannuun. Lisää viilennetty roseeviini ja sitruunalimonadi.

  2. Pese toinen sitruuna, viipaloi se ja lisää yhdessä rosmariininoksien kera kannuun. Lisää jäät ja tarjoa.

  3. Halutessasi voit koristella tarjoilulasit sitruunasiivula ja muutamalla vadelmalla. Saat juomasta alkoholittoman, kun käytät alkoholitonta roseeviiniä.

Tiesitkö? Alun perin spritz on tarkoittanut juomasekoitusta, jossa on kolme ainesosaa: proseccon lisäksi katkero tai likööri sekä soodavesi. Nyttemmin nimeä spritz käytetään yleisnimenä kaikille viinipohjaisille pirskahteleville juomille. Spritzer on taas perinteinen valkoviinin ja soodaveden sekoitus.

 

Ohje Santeri Saarinen, kuva Roope Permanto