Takaisin
Resepti

Sitruunaiset perunavartaat

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Sitruunaiset perunavartaat

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Sitruunainen, hunajalla makeutettu marinadi antaa kypsille varhaisperunoille ihanan maun ja tekee kuoresta herkullisen makean ja rapean. Jos mahdollista, sekoita marinadi lämpimien keitettyjen perunoiden joukkoon, jolloin marinadi imeytyy perunaan ja maustaa sen paremmin kuin kylmän perunan.

Juomasuositus

Valkosipulilla ja korianterilla silatut grillatut perunavartaat nautitaan kuplien kera. Samppanjamenetelmällä valmistettu cava Penedèsin alueelta tuo pehmeää paahdetta ja mehukkaan sitruksista hedelmäisyyttä tapastyylisten herkkuvartaiden kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 500 g kypsiä varhaisperunoita

Sitruunamarinadi

  • 3 rkl öljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl suolaa

Sitruuna-aioli

  • 1 dl majoneesia

  • 1 tl dijoninsinappia

  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

  • 0,5 sitruunan raastettu kuori

  • ripaus suolaa ja sokeria

Pinnalle

  • sormisuolaa

  • mustapippuria

  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohjeet
  1. Sekoita kulhossa marinadin ainekset. Sekoita joukkoon halkaistut perunat. Anna maustua 30–60 minuuttia.

  2. Sekoita sitruuna-aiolin ainekset keskenään kulhossa.

  3. Pistele perunat varrastikkuihin ja paista grillissä keskilämmöllä 5–10 minuuttia marinadilla valellen, kunnes perunan pinta on kauniin ruskea. Mausta grillatut perunavartaat sormisuolalla ja pippurilla. Valuta perunavartaiden päälle sitruuna-aiolia ja hienonna päälle korianteria.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko