Takaisin
Resepti

Sitruunamarinoidut oliivit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Sitruunamarinoidut oliivit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Kirpeän raikkaat sitruunamarinoidut oliivit sopivat syötäväksi sellaisenaan tai marokkolaisen tapasleivän täytteeksi.

Valmistusaineet
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja

  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

  • puolikas sitruunan puristettu mehu

  • 1 rkl hienonnettua timjamia

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele oliivit lävikössä.

  2. Huuhtele sitruuna, raasta kuori ja purista puolikkaasta mehu kulhoon. Sekoita sitruunamehun joukkoon sitruunan raastettu kuori, timjami, oliiviöljy ja hunaja.

  3. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström/Alko