Suklaa-mascarponekakku ja mustaherukkahilloke

Suklaa-mascarponekakku on vastustamaton yhdistelmä makeita ja hapokkaita makuja.

Valmistusaineet

  • 12–13 digestive-keksiä (noin 200 g)

  • 50 g voita

  • 1 dl tummaa suklaata rouheena

Täyte

  • 3 valkuaista

  • 2 dl kuohukermaa

  • 3 keltuaista

  • 1 dl sokeria

  • 250 g mascarpone-juustoa

  • 1/2 dl suklaata rouhittuna

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 1 rkl pikakahvijauhetta

  • 1 dl mantelirouhetta

Mustaherukkahilloke

  • 200 g pakastettuja mustaherukoita

  • 1 dl hillosokeria

  • kermavaahtoa tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Rouhi keksit hienoksi ja sekoita voin ja suklaarouheen kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele seos tiiviisti leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta vuorattuun irtopohjavuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

  2. Valmista täyte. Käytä täysin kuivia astioita ja vatkaimia! Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhteen kulhoon. Vatkaa seuraavaksi kuohukerma löysäksi vaahdoksi toiseen kulhoon. Vaahdota kolmannessa keltuaiset ja sokeri. Sekoita neljännessä mascarpone varovasti tasaiseksi massaksi.

  3. Sekoita sitten keltuais–sokerivaahto juuston joukkoon varovasti, lisää sen jälkeen kermavaahto. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa, kaakaojauhe, pikakahvi ja mantelirouhe pienissä erissä. Kääntele aivan lopuksi joukkoon kova valkuaisvaahto.

  4. Paista kakkua 170-asteisessa uunissa tunnin verran.

  5. Valmista sillä välin hilloke kiehauttamalla marjat ja sokeri kattilassa.

  6. Tarjoa kakkua hillokkeen ja kylmän vaahdotetun kerman kera.

Juomasuositus
Suklaa-mascarponekakku

Hapokkaita makuja sisältävän kakun jälkiruokaviiniksi sopii punainen portviini, esimerkiksi ruby tai lbv.

Myös belgialaista lambicolutta kannattaa kokeilla.