Takaisin
Resepti

Suolaiset joulutortut

Kasvisruokavalio

Suolaiset joulutortut

Kasvisruokavalio
20 min
10 henkilöä
20 min
10 henkilöä

Mikäpä olisikaan herkullisempaa kuin suolaiset joulutortut? Tänä vuonna perinteinen tähtitorttu saa suolaisen sisuksen. Tutustu helppoon suolaisten tähtitorttujen reseptiin.

Juomasuositus

Joulutortun kanssa maistuu kotimainen alkoholiton marjakuohuviini.

Valmistusaineet
  • 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä

  • 1 kananmuna

  • 200 g vuohenjuustoa

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

  • 3 rkl rouhittua, kuivattua karpaloa tai puolukkaa

  • 2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa hieman kohmeiset levyt neliöiksi. Tee kulmiin viillot. Taittele joulutorttujen tyyliin. Nosta pellille. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.

  2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

  3. Ota pelti pois uunista. Nosta päälle paloiteltua vuohenjuustoa ja valuta pinnalle hunajaa. Jatka paistamista noin 3 minuuttia. Viimeistele karpaloilla ja siemenillä.

Vinkki: Paista puolet suolaisia ja toinen puoli perinteisiä, luumuhillolla täytettyjä torttuja.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström/Alko