Takaisin
Resepti

Suomalainen carpaccio

Gluteeniton
Laktoositon

Suomalainen carpaccio

Gluteeniton
Laktoositon
20 min
4 henkilöä
20 min
4 henkilöä

Joskus vähemmän on enemmän, niin kuin porosta tai hirvestä tehdyssä carpacciossa. Upea liha leikataan ohuenohuiksi paloiksi ja tarjoillaan punajuuri-vuohenjuustosalaatin kanssa.

Juomasuositus

Marjaisa ja raikas punaviini Pinot Noir -rypäleestä on nappivalinta tälle herkulle. Viinin hapokkuus on oivallinen pari punajuuren makeudelle ja vuohenjuuston hapokkuudelle, eikä rakenne ole liian täyteläinen peittääkseen carpaccion aromikasta makua. Oluista raikas ja maltainen lager korostaa annoskokonaisuutta.

Valmistusaineet
  • 300 g poron, hirven tai saksanhirven sisäfileetä

  • sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia

Tarjoiluun:

Valmistusohjeet
  1. Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja rosmariinia. Kääri kelmuun ja nosta pakastimeen noin tunniksi.

  2. Leikkaa kohmeisesta lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita. Asettele siivut levyksi leivinpaperin päälle. Tarjoa heti tai pane levyt pakastimeen. Ota sulamaan noin 5–10 minuuttia ennen tarjoilua. 

  3. Asettele viipaleet lautasille. Pirskottele päälle öljyä. Koristele majoneesilla ja punajuuri-vuohenjuustosalaatilla.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen