Takaisin
Resepti

Suppilovahvero-kurpitsa mac & cheese

Kasvisruokavalio

Suppilovahvero-kurpitsa mac & cheese

Kasvisruokavalio
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Sadonkorjuuaikana on luontevaa lisätä kasvisten käyttöä kuin huomaamatta. Suppilovahveroilla ja paahdetulla kurpitsalla höystetty mac & cheese on syyskauden herkullinen vegepata.

Juomasuositus

Sherry on turhan unohdettu ruokajuoma, joka loistaa varsinkin sieniruokien seurassa. Valitse paistokselle rutikuiva fino tai suolaheinäinen manzanilla. Punaviinin ystävä suuntaa katseensa Uuden-Seelannin marjaisiin pinot noir -punaviineihin.

Valmistusaineet

Paahdetut kurpitsakuutiot:

  • 1 myskikurpitsa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Pasta:

  • 350 g kuviopastaa (esim. penneä, makaronia tai fusillia)

Kastike:

  • 4 dl puhdistettuja, paloiteltuja suppilovahveroita 





  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3 rkl voita

  • 3 rkl vehnäjauhoja

  • 5 dl täysmaitoa

  • 1 tl vahvaa (kokojyvä)sinappia

  • 250 g raastettua, kypsytettyä cheddaria tai muuta maukasta juustoa

  • 50 g raastettua parmesaania

  • 4 dl paahdettuja kurpitsakuutioita

Päälle:

  • 1 dl leivänmuruja

  • 2 rkl voita sulatettuna

Tarjoiluun:

  • Vihreää salaattia

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin kurpitsat ja laita uuniin paistumaan: Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Kuutioi kurpitsa. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kun otat kurpitsat uunista, laske uunin lämpötila 200 asteeseen.

  2. Kurpitsoiden paistuessa keitä pastaa 2 minuuttia pakkauksessa mainittua kypsennysaikaa vähemmän. Valuta pasta.

  3. Tee kastike pastan kypsyessä: Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää valkosipuli ja voi, paista muutama minuutti. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen noin minuutti. Lisää joukkoon sinappi ja sekoita hyvin. Lisää maito ohuena nauhana, seosta koko ajan sekoittaen. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia seosta koko ajan hämmentäen, kunnes se paksuuntuu. Lisää kastikkeeseen cheddar ja puolet parmesaanista.

  4. Yhdistä pasta, kastike ja kurpitsat. Laita seos uunivuokaan. Ripottele päälle loppu parmesaani ja leivänmurut. Valuta päälle 2 rkl voisulaa. Paista uunissa 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen, juomasuositukset Taina Vilkuna / Alko