Sushia salaattina? Onnistuu! Kokoa sushista tutut maut kerroksittain kauniiksi annokseksi salaatinlehtien päälle.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Riisi on sushin tärkein osa. Oikein keitettynä se on helppo muotoilla susheiksi. Näin teet sushiriisiä oikein.
4 dl japanilaista sushiriisiä
noin 4,5 dl vettä
0,5 dl sushietikkaa (itsetehtyä tai valmiina ostettua)
1 dl riisiviinietikkaa
1–2 tl suolaa
4 rkl hienoa sokeria
Tarkasta myös riisipakkauksen keitto-ohje. Esimerkiksi keitinveden määrä voi vaihdella.
Huuhtele riisi huolellisesti kylmällä vedellä.
Laita riisi ja vesi kattilaan. Anna seistä noin 15 minuuttia kannen alla.
Kiehauta vesi nopeasti. Vähennä lämpöä ja hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.
Sekoita sushietikan aineet kattilassa, kiehauta ja jäähdytä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää riisiin valmista sushietikkaa.
Siirrä riisi laakeaan kulhoon. Sekoita, jotta riisi alkaa jäähtyä.
Sekoita 0,5 dl sushietikkaa huolellisesti riisin joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes riisi on jäähtynyt kunnolla. Voit nopeuttaa jäähtymistä löyhyttämällä riisiä viuhkalla tai vaikka pahvinpalalla.
Jäähdytä ja säilytä riisi huoneenlämmössä, käytä saman päivän aikana. Peitä riisi kostealla pyyhkeellä, jottei se kuivu.