Takaisin
Resepti

Syksyinen peruna-juuressalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Syksyinen peruna-juuressalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
4 henkilöä
4 henkilöä
Rosmariini on tuttu seuralainen uunijuureksille, mutta tässä peruna-juuressalaatissa kasvikset paahtuvat kotoisan yllättäjän eli männynoksien kanssa. Se antaa ihastuttavan metsäisen maun kasviksiin.
Juomasuositus

Metsäisen peruna-juuressalaatin kanssa maistuu voimakkaasti humaloitu IPA tai raikas pils. Vivahteikkaiden ja ryhdikkäiden grüner veltliner -valkoviinien mausteisuus ja täyteläisyys istuu myös mainiosti salaatin kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 800 g kiinteitä perunoita

  • 600 g juureksia, esim. palsternakkaa, maa-artisokkaa ja mustajuurta

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 2 männynoksaa

Kastike:

  • 2 valkosipulinkynttä

  • n. 1,5 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa

  • sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • 1 dl kuorellisia, paahdettuja manteleita
Valmistusohjeet
  1. Pese perunat huolellisesti. Paloittele ne kuorineen. Kuori juurekset ja leikkaa ne perunoiden kanssa tasakokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon ja kaada päälle öljy. Lisää mausteet ja huuhdellut kokonaiset männynoksat. Sekoita hyvin. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle pellille.

  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Paistoaika riippuu juuresten paksuudesta. Sekoita juureksia muutama kerran paistamisen aikana.

  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne öljyn, etikan, yrttien ja mausteiden kanssa. Poista männynoksat pelliltä. Sekoita kastike kypsiin juureksiin.

  4. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Hienonna mantelit rouheiksi paloiksi. Viimeistele juurekset manteleilla. Tarjoa lämpinänä tai haaleana.

Vinkki: Lisää halutessasi parmesaanilastuja tai fetaa salaattiin.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna