Takaisin
Resepti

Simppeli tofucaesarsalaatti

Gluteeniton

Simppeli tofucaesarsalaatti

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Simppelin caesarsalaatin salaisuus on rapeiksi paistetut tofukuutiot, jotka korvaavat krutongit. Sekoita salaattiin kastikkeeksi metsäinen mäntymajoneesi.

Juomasuositus

Yllätä illastajat tarjoamalla metsäisen salaatin kanssa hennon havuista Etelä-Rhônelaista punaviiniä hieman viilennettynä. Monissa humalalajikkeissa on myös herkullisen havuinen aromi. Kokeile salaatin kumppanina esimerkiksi Mosaic, Simcoe tai Chinook -humalalajikkeilla maustettua IPA-olutta.

Valmistusaineet
  • 200 g kylmäsavutofua
  • 1 rkl öljyä

  • 1 tl savupaprikaa

  • 1 tl hunajaa

  • 3−4 lehtikaalin lehteä

  • 0,5 ruukkua romainesalaattia

  • mäntymajoneesia

  • 1 dl parmesaanilastuja

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuivaa tofu ja laita kevyen painon alle tunniksi. Kuutioi tofu ja paista palat öljyssä pannulla rapsakoiksi, mausta savupaprikalla ja hunajalla.

  2. Pese ja kuivaa lehtikaalit ja salaatti. Poista lehtikaalin isoimmat lehtirangat. Revi kaali ja salaatti suupaloiksi. Sekoita mäntymajoneesi lehtikaaleihin isossa kulhossa puukauhalla voimakkaasti hieroen, niin että kaali pehmenee. Lisää salaatti ja tofukuutiot. Veistä parmesaanista lastuja ja rouhaise pippuria pinnalle.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen