Takaisin
Resepti

Tomaattihillo ja pehmeä juusto

Kasvisruokavalio

Tomaattihillo ja pehmeä juusto

Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö
Tämä nopea tomaattihillo maistuu taivaalliselta puhvelimozzarellan tai burratan kanssa.  
Juomasuositus

Kypsennettynä tomaatin maku pyöristyy ja makeutuu. Tomaattiset, kypsytetyt kastikkeet, kuten tämä hillo, nauttivat hapokkaan ja rustiikkisen punaviinin puraisusta. Toscanalaiset, Sangiovese-­rypäleestä valmistetut chiantit loistavat kypsän tomaattisten herkkujen kaverina.

Valmistusaineet
  • 500 g tomaatteja 

  • 1 1/2 dl hillosokeria 

  • 1 kanelitanko  

Tarjoiluun 

  • 2 (à 150 g) puhvelimozzarella- tai burrata-juustoa 

  • 300 g patonkia 

  • oliiviöljyä, basilikaa, sormisuolaa, mustapippuria myllystä  

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa tomaatteihin viillot ristikkäin kantapuolelle. Kasta tomaatit nopeasti kiehuvassa vedessä, jolloin ne on helppo kuoria. Kuori tomaatit, poista niistä kanta ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi kattilaan.  

  2. Lisää joukkoon hillosokeri ja kanelitanko. Keitä 5 minuuttia ja jäähdytä. Hillo jäähtyy nopeasti kylmässä vesihauteessa.

  3. Tarjoa puhvelimozzarella- taiburrata-juuston ja patongin kera.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko