Grillatut tomaatit ja suolainen fetajuusto on yhdistelmä, joka herauttaa veden kielelle. Oivan parin grillitomaatti saa raikkaan hapokkaista viineistä.
Odotathan hetken…
Kypsennettynä tomaatin maku pyöristyy ja makeutuu. Tomaattiset, kypsytetyt kastikkeet, kuten tämä hillo, nauttivat hapokkaan ja rustiikkisen punaviinin puraisusta. Toscanalaiset, Sangiovese-rypäleestä valmistetut chiantit loistavat kypsän tomaattisten herkkujen kaverina.
500 g tomaatteja
1 1/2 dl hillosokeria
1 kanelitanko
Tarjoiluun
2 (à 150 g) puhvelimozzarella- tai burrata-juustoa
300 g patonkia
oliiviöljyä, basilikaa, sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Leikkaa tomaatteihin viillot ristikkäin kantapuolelle. Kasta tomaatit nopeasti kiehuvassa vedessä, jolloin ne on helppo kuoria. Kuori tomaatit, poista niistä kanta ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi kattilaan.
Lisää joukkoon hillosokeri ja kanelitanko. Keitä 5 minuuttia ja jäähdytä. Hillo jäähtyy nopeasti kylmässä vesihauteessa.
Tarjoa puhvelimozzarella- taiburrata-juuston ja patongin kera.