Takaisin
Resepti

Tomaattinen mustapapukeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Tomaattinen mustapapukeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
6 hlö
20 min
6 hlö

Lempeästi potkiva papusoppa, eli tomaattinen mustapapukeitto muuttuu arkiruoasta juhlapöydän keitoksi, kun tarjoat sen kanssa nachoja ja ranskankermaa. Vegaanit voivat korvata ranskankerman helposti kaurafraichella.

Juomasuositus

Tuhdille ja täyttävälle papukeitolle pienellä potkulla sopii loistavasti jääkylmä ja raikkaan kevyt lagerolut tai alkoholiton lager. Tarjoa olut kursailemattomasti isosta lasista limeviipaleilla.

Valmistusaineet
  • 1 punasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1/2 chiliä

  • 4 dl vettä kasvislientä

  • 300 g paseerattua tomaattia

  • 230 g käyttövalmiita mustapapuja (valutettu paino)

  • 240 g käyttövalmiita voipapuja (valutettu paino)

  • 1 limen mehu

  • suola

  • pippuri

  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)

Lisäksi:

  • 1 dl ranskankermaa tai kaurafraichea

  • nachoja

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi sipulit ja chili ja kuullota öljyssä kattilassa. Kaada päälle kasvisliemi, paseerattu tomaatti ja keitä 10 minuuttia. Lisää pavut, limen mehu ja mausteet. Keitä vain sen verran, että pavut lämpenevät. 

  2. Tarjoile keitto ranskankerman ja nachojen kera.

Vinkki! Vaihtamalla ranskankerman kaurafraicheen saat ruoasta maidottoman.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström/Alko