Toscanalainen possurulla

Valmista perinteisen harmaasuolatun kinkun sijaan Välimeren auringossa kypsyneillä mauilla täytetty toscnalainen possurulla.

Valmistusaineet

  • 1 kg porsaan ulkofileetä


  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä


  • 1 salottisipuli


  • 2 valkosipulinkynttä


  • 1 rkl öljyä

  • 150 g kuivattua viikunaa

  • 100 g parmankinkkua

  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, timjamia ja rosmariinia

  • 1 dl vastaraastettua
parmesaania

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

  1. Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa filee auki tasaiseksi levyksi. Nuiji pinta kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa viikunat pieniksi paloiksi. Paista sipulit öljyssä paistinpannulla kypsäksi. Lisää joukkoon viikunat ja kääntele ne sipuleiden kanssa. Anna jäähtyä.

  3. Levitä parmankinkku, viikuna-sipuliseos, yrttisilppu ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido puuvillalangalla.

  4. Paista rullan pintaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa.

  5. Nosta possunfilee uunivuokaan. Kypsennä täytettyä possun fileerullaa 175 asteessa noin tunti. Voit laittaa fileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittarin. Filee on valmis, kun mittari osoittaa 70 astetta.

  6. Kääri kypsä filee noin 10 minuutiksi folioon vetäytymään. Poista langat ja viipaloi possunliha. Tarjoa uunissa rosmariinin kanssa paahdettujen lohkoperunoiden ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Juomasuositus
Toscanalainen possurulla

Viikunainen possurulla maistuu herkullisen makealta. Valitse viiniksi mehevä ja hilloinen, mutta tasapainoisen hapokas punaviini Toscanasta, tai hedelmäinen ja vivahteikas aleolut.