Takaisin
Resepti

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza

60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Juomasuositus

Tulisen kinkkupizzan kanssa maistuu kotimainen raikas vaalea lager. Viineistä kannattaa valita pehmeä ja hedelmäinen punaviini Italiasta, jonka viilennys noin 16-asteiseksi tasaa tulisuuden tunnetta.

Valmistusaineet

Pohja (2 uunipellillistä):

  • 1/2 dl kuumaa vettä

  • 1/2 pss sahramia 

  • 3 1/2 dl vettä

  • 50 g hiivaa

  • 2 tl suolaa

  • 10 dl jauhoja

  • 1 dl (90 g) sulatettua voita

Tulinen kastike:

  • 1 keltasipuli

  • 2 valkosipulia

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja

  • 1 dl kasvislientä

  • 1 rkl tomaattipyrettä 

  • 2 rkl sweet chilikastiketta

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1/2 tl savupaprikajauhetta 

  • 2 tl kuivattua basilikaa

  • 1 tl sokeria

Täyte:

  • 3 sipulia

  • 3 rkl voita

  • 2 rkl sokeria

  • 2 rkl balsamietikkaa 

  • 1/4 tl suolaa

  • 6 pientä perunaa 

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 150 g kinkkua

  • mustapippuria myllystä

  • rucolaa

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin pohja: Kiehauta vesi ja sekoita sahrami veteen. Anna tasaantua 10 minuuttia. Kuumenna loput vedestä kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Lisää sahramivesi ja suola, alusta jauhot nesteeseen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat leivinpaperin päällä kahdelle uunipellille.

  2. Tee kastike: Kuori ja hienonna kastiketta varten sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Kaada päälle tomaatit ja kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi. Mausta tomaattipyreellä, chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon noin 15 minuuttia. Mausta vielä paprikajauheella ja basilikalla. Surauta sileäksi sauvasekoittimella. Levitä taikinapohjalle.

  3. Tee täyte: Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannulla sokerin kanssa, lisää sipulit, hauduta 10 minuuttia. Mausta etikalla ja kiehauta. Kaada sipulit leivinpaperille tai lautaselle ja erottele sipuleita haarukalla. Jätä odottamaan.

  4. Kuori ja viipaloi raa’at perunat ja valkosipulin kynnet hyvin ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandolinilla. Levitä pizzapohjalle. Kääri kinkkuviipaleet rulliksi tai pilko paloiksi. Jaa pizzan päälle sipulien kanssa. 

  5. Paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Rouhaise päälle pippuria ja koristele runsaalla rucolalla. Tarjoa kuumana.

VINKKI!

  • Jos kastiketta jää yli, käytä vaikka pastakastikkeena tai leivällä. 
  • Jos valmistat herkkua joulun jälkeen, voit hyvin hyödyntää pizzan raaka-aineena viimeiset palat joulukinkusta. 

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna