Takaisin
Resepti

Helpot uuniperunat savupaprikakastikkeella

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Helpot uuniperunat savupaprikakastikkeella

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Nämä helpot uuniperunat kypsyvät mehukkaiksi uunissa leivinpaperin sisällä. Valmista täytteeksi vegaanista savupaprikakastiketta ja nauti esimerkiksi papuisten sienipihvien tai vegaanisen nyhtökaurapaistin kera.

Juomasuositus

Savupaprikakastikkeen aromimaailmaan sointuu suodattamaton, hedelmäisen raikas vehnäolut tai pirteä ja hedelmäinen, kuiva sauvignon blanc -valkoviini Chilestä.

Valmistusaineet
  • 4 isoa perunaa

Savupaprikakastike:

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 tlk kaurafraichea

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • ½–1 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl etikkaa

  • ripaus sokeria

  • (gluteenitonta paahdettua sipulirouhetta)

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Tee pintaan ristiviilto, kääri ne yksittäin leivinpaperin ja kietaise päät kuten karamellipaperissa. Lado nyytit uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin tunnin ajan.

  2. Tee savupaprikakastike: Kuori valkosipulinkynsi ja purista kaurafraicheen. Sekoita mausteet kastikkeeseen. Anna maustua tunti kylmässä. Tarjoile uuniperunan (ja sipulirouheen) kanssa. 

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen