Potato skins eli täytetyt perunankuoret on amerikkalaisten rakastama herkku, jossa uunissa rapeaksi paahtuneet perunankuoret täytetään juustolla ja pekonilla.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Nämä helpot uuniperunat kypsyvät mehukkaiksi uunissa leivinpaperin sisällä. Valmista täytteeksi vegaanista savupaprikakastiketta ja nauti esimerkiksi papuisten sienipihvien tai vegaanisen nyhtökaurapaistin kera.
Savupaprikakastikkeen aromimaailmaan sointuu suodattamaton, hedelmäisen raikas vehnäolut tai pirteä ja hedelmäinen, kuiva sauvignon blanc -valkoviini Chilestä.
4 isoa perunaa
Savupaprikakastike:
1 valkosipulin kynsi
1 tlk kaurafraichea
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½–1 tl savupaprikajauhetta
1 tl etikkaa
ripaus sokeria
(gluteenitonta paahdettua sipulirouhetta)
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Tee pintaan ristiviilto, kääri ne yksittäin leivinpaperin ja kietaise päät kuten karamellipaperissa. Lado nyytit uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin tunnin ajan.
Tee savupaprikakastike: Kuori valkosipulinkynsi ja purista kaurafraicheen. Sekoita mausteet kastikkeeseen. Anna maustua tunti kylmässä. Tarjoile uuniperunan (ja sipulirouheen) kanssa.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen