Takaisin
Resepti

Valkopapuhummus

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Valkopapuhummus

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 henkilöä
10 min
4 henkilöä

Soseuta valkopavuista kermainen hummus ja nauti tuoreen, vastapaistetun leivän ja uunipaahdetun juuressalaatin kera.

Valmistusaineet
  • 1 prk (380 g) kypsiä valkoisia papuja

  • 0,5 dl öljyä

  • 1–2 valkosipulinkynttä

  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä

  • 1 tl jeeraa

  • 0,5 tl suolaa

Valmistusohjeet
  1. Valuta pavut lävikössä.

  2. Mittaa kaikki valkopaputahnan ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

  3. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista