Hummus on perinteisesti kikherneistä valmistettu tahna, mutta halutessaan hummuksen valmistuksessa voi heittäytyä luovaksi.
Katso 5 hurmaavaa reseptiä >
Odotathan hetken…
Soseuta valkopavuista kermainen hummus ja nauti tuoreen, vastapaistetun leivän ja uunipaahdetun juuressalaatin kera.
1 prk (380 g) kypsiä valkoisia papuja
0,5 dl öljyä
1–2 valkosipulinkynttä
0,5 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl seesaminsiemenöljyä
1 tl jeeraa
0,5 tl suolaa
Valuta pavut lävikössä.
Mittaa kaikki valkopaputahnan ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista