Katso resepti >
Valkosuklaa-pistaasikakku kruunaa juhlapöydän
Samppanjat ovat vuosien varrella muuttuneet kuivemmiksi, mutta tarjolla on yhä lempeän hedelmäisiä makeampia kuplia. Pistaasikakkua säestää kauniisti puolikuiva samppanja.
Odotathan hetken…
Samppanjat ovat vuosien varrella muuttuneet kuivemmiksi, mutta tarjolla on yhä lempeän hedelmäisiä makeampia kuplia. Pistaasikakkua säestää kauniisti puolikuiva samppanja.
140 g suolattomia pistaasipähkinöitä kuorittuna
150 g valkosuklaata
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 luomulimettiä (kuoret + 2 rkl mehua)
(vihreää elintarvikeväriä)
50 g voita
200 g tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Hienonna kuoritut pistaasipähkinät veitsellä karkeaksi muruksi. Ota pähkinöistä noin 1/2 dl sivuun koristelua varten. Rouhi myös valkosuklaa ja säästä 50 g koristeluun. Yhdistä pistaasimurut, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola kulhossa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Raasta joukkoon kahden limetin kuori. Yhdistä joukkoon kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi 2 rkl limettimehua ja rouhittu valkosuklaa.
Voitele 1,5 litran (n. 10 x 25 cm) vetoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 55–60 min. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuorrutteen valmistusta. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Kuorruta kakku ja koristele pistaasipähkinöillä ja rouhitulla valkosuklaalla. Raasta pinnalle hieman limetin kuorta.
Jos haluat korostaa kakun hennon vihreää väriä, voit halutessasi lisätä taikinaan hieman (noin 1/2 tl) vihreää elintarvikeväriä.