Vaniljainen tomaattihilloke

Pikkujoulujen yllätys onkin tomaatti eikä joulupukki. Kehujen kerääjä, kardemummalla, kanelilla ja vaniljalla maustettu tomaattihilloke on mahtava dippi. Tarjoile hilloketta vaikka basilikaleivän kera.

Valmistusaineet

  • 1/4 dl sokeria

  • 500 g (luomu)tomaatteja

  • 1 vaniljatanko

  • 1 kanelitanko

  • 1/4 tl kardemummaa

Valmistusohjeet

  1. Pese ja kuivaa tomaatit. Halkaise ja poista lusikalla siemenet ja tomaatin kostea osa. Kuutioi tomatin kiinteä ”liha” terävällä veistellä pieniksi kuutioksi. Tomaatti tottelee veistä paremmin, kun sen pinta on leikkuulautaa vasten.

  2. Laita kattilaan kuutiot, sokeri ja mausteet. Keitä hellästi poreillen 10–15 minuuttia. 

  3. Poista kanelitangot ja kaada hilloke puhtaaseen purkkiin. 

  4. Jäähdytä huoneen lämmössä ja säilytä viileässä.

  5. Annoksesta tulee noin 3 dl valmista hilloketta. Tarjoa hilloke basilikaleivän kaverina.


Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen



Juomasuositus
Vaniljainen tomaattihilloke

Nauti basilikaleivän ja tomaattihillokkeen kanssa toscanalaista mausteista Chiantin punaviiniä. Näiden viinien herkullisesta tuoksusta löytää usein piparkakkumausteisia sävyjä, jotka sopivat kauniisti hillokkeen mausteisuuteen. Tumma, pehmeä ale tai luostariolut on myös hyvä vaihtoehto.