Takaisin
Resepti

Vegaaninen kasvisgratiini

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen kasvisgratiini

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60 min
6 hlö
60 min
6 hlö

Italiaistyyppinen vegaaninen kasvisgratiini tehdään munakoisosta, tomaatista ja kesäkurpitsasta. Vegaaninen juustokastike maustaa keveän gratiiniherkun.

Juomasuositus

Valitse kasvisgratiinille vivahteikas ja ryhdikäs, kuiva tai puolikuiva valkoviini Italiasta. Myös Italian toscanalaiset Sangiovese-pohjaiset punaviinit viihtyvät hienosti tämän tomaattisen gratiinin seurassa. Oluista raikkaan hedelmäiset pale alet ovat toimiva vaihtoehto.

Valmistusaineet
  • 1 munakoiso

  • 2 punasipulia

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 200 g tomaatteja

  • 200 g vegaanista juustoraastetta

  • 2 dl kaurakermaa

  • 4 rkl oluthiivahiutaleita

  • mustapippuria myllystä

  • 1–2 rkl kuivattua basilikaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tlk tomaattimurskaa

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi kasvikset sentin viipaleiksi. 

  2. Paista viipaloidut munakoisoviipaleet (tarvittaessa kahdessa, kolmessa erässä) oliiviöljyssä pannulla. Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit. 

  3. Sekoita juustoraaste, kaurakerma, oluthiivahiutaleet ja mausteet keskenään. 

  4. Lado kasvisviipaleet vuorotellen limittäin uunivuokaan. Laita kerrosten väliin tomaattimurskaa ja juustokastiketta. 

  5. Paista noin 30–40 minuuttia uunin keskitasolla. Koristele tuoreella basilikalla.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen