Vegaaninen mätitahna on loistava vegaaninen vaihtoehto juhlavassa kalapöydässä tai vaikka blinien kumppanina.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Punajuuresta taiot vegaanisen kylmäsavuporoannoksen.
Marjaisan raikas pinot noir on herkullinen pari punajuuriruoille, sillä lajikkeesta tehdyissä viineissä on usein metsänpohjaista ja punamarjaista aromikkuutta. Vegaanisen kylmäsavuporon kylkeen valikoituu uusi-seelantilainen, heleän hedelmäinen pinot noir esimerkiksi Marlborough'sta. Makutyyppi: Marjaisa & Raikas.
6 kpl (600 g) keskikokoista punajuurta
800 g karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
½ tl nestemäistä savuaromia
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
Tarjoiluun
2 rkl kapriksia
1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
Pese punajuuret ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori punajuuria. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä punajuuria 200-asteisessa uunissa 1½ tuntia.
Anna punajuurien jäähtyä rauhassa. Riko suolakuori ja kuori punajuuret veitsellä. Siivuta punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
Laita punajuuriviipaleet suljettavaan muovipussiin tai kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada punajuuriviipaleiden päälle. Anna marinoitua 1–2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
Tarjoile kapriksien ja raastetun piparjuuren kera.