Takaisin
Resepti

Vegaaninen kylmäsavuporo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen kylmäsavuporo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
6 henkilöä
20 min
6 henkilöä

Punajuuresta taiot vegaanisen kylmäsavuporoannoksen.

Juomasuositus

Marjaisan raikas pinot noir on herkullinen pari punajuuriruoille, sillä lajikkeesta tehdyissä viineissä on usein metsänpohjaista ja punamarjaista aromikkuutta. Vegaanisen kylmäsavuporon kylkeen valikoituu uusi-seelantilainen, heleän hedelmäinen pinot noir esimerkiksi Marlborough'sta. Makutyyppi: Marjaisa & Raikas.

Valmistusaineet
  • 6 kpl (600 g) keskikokoista punajuurta

  • 800 g karkeaa merisuolaa (1 paketti)

Marinadi

  • ½ tl nestemäistä savuaromia

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • 2 rkl kapriksia

  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna

Valmistusohjeet
  1. Pese punajuuret ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori punajuuria. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä punajuuria 200-asteisessa uunissa 1½ tuntia.

  2. Anna punajuurien jäähtyä rauhassa. Riko suolakuori ja kuori punajuuret veitsellä. Siivuta punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä. 

  3. Laita punajuuriviipaleet suljettavaan muovipussiin tai kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada punajuuriviipaleiden päälle. Anna marinoitua 1–2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana. 

  4. Tarjoile kapriksien ja raastetun piparjuuren kera.



Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki