Takaisin
Resepti

Vegaaninen mätitahna eli leväkaviaaritahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen mätitahna eli leväkaviaaritahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
6 henkilöä
10 min
6 henkilöä

Vegaaninen mätitahna on loistava vegaaninen vaihtoehto juhlavassa kalapöydässä tai vaikka blinien kumppanina. Mikä parasta, herkku valmistuu käden käänteessä ja vie taatusti kielen mennessään.

Juomasuositus

Tämä kermainen täyte saa kaipaamaansa napakkaa hapokkuutta vivahteikas & ryhdikäs -makutyypin samppanjasta tai crémantista. Kuohuviini leikittelee iloisesti leväkaviaarihelmien kanssa ja juhlava makuelämys on taattu. Oluen ystävä tarjoaa täytteen kanssa keveän raikasta jääkylmää lageria.

Valmistusaineet
  • 1/2 dl vegaanimajoneesia 

  • 1/2 dl hapatettu kaurakermaa 

  • 170 g mustaa leväkaviaaria

  • 1 pieni punasipuli

  • 3 rkl tillisilppua

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Sekoita majoneesi ja kaurakerma keskenään smetanamaiseksi seokseksi. 

  2. Lisää joukkoon leväkaviaari, hienonnetut sipuli ja tilli. 

  3. Mausta mustapippurilla ja tarjoa heti.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko