Takaisin
Resepti

Vegaaninen porkkalatahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen porkkalatahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
6 henkilöä
10 min
6 henkilöä

Kuuma ruoka ja kylmä päivä ovat hyvä pari. Porkkalasta valmistuu herkullinen ”savulohitahna” blinien pariksi.

Juomasuositus

Lempeän savuiselle porkkalatäytteelle sopii valkoviini pirteä & hedelmäinen -makutyypistä. Kokeile esimerkiksi Alsacen alueen maukkaan hapokkaita rieslingejä, joiden hedelmäisyys kannattelee upeasti porkkalan makeaa vivahdetta ja pyöristää sen savuisuutta. Oluena toimii raikkaan hapokas vaalea vehnäolut, kuten belgialainen witbier.

Valmistusaineet
  • 150 g kauratuorejuustoa 

  • 1/2 dl vegaanista majoneesia 

  • 1/2 dl ruohosipulia

  • 1/2 dl tilliä

  • 2 dl valmista vegekylmäsavulohta eli porkkalaa

  • 1-2 rkl limen mehua

  • 1 tl rosepippuria

  • (suolaa)

Valmistusohjeet
  1. Notkista kauratuorejuusto vegemajoneesilla. Hienonna sekaan ruohosipuli, tilli ja porkkala. Purista mehu joukkoon. Mausta rosepippurilla ja tarkista suola.