Takaisin
Resepti

Vegaaninen sienisalaatti timjamilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen sienisalaatti timjamilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
6 hlö
30 min
6 hlö

Vegaaninen sienisalaatti on ihana makuyhdistelmä maukkaita sieniä ja timjamia. Herkku on klassikko jo syntyessään. Kokeile vaikka blinien kaverina tai noutopöydän vaihtoehtona. Katso myös resepti vegaanisille blineille.

Juomasuositus

Sienisalaatin tuhdin metsäiset maut kaipaavat rinnalleen aromaattista viiniä. Ranskan klassiset Chablis´n alueen chardonnayt tukevat hienosti sienien makumaailmaa. Punaviinin ystävä voi yllättää ruokailijat viilennetyllä Gamay -rypäleestä valmistetulla viinillä Beaujolais´n alueelta. Sienitäytteen kaveriksi oluthyllystä valikoituu pehmeän maltainen kotimainen lager.

Valmistusaineet
  • 1 dl suolasieniä

  • 1 dl tuoreita herkkusieniä

  • 1 pieni keltasipuli

  • 1/2 dl soijajogurttia 

  • 1 /2 dl vegaanista majoneesia 

  • 2 tl sitruunan mehua

  • 2 rkl tuoretta timjamia

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele tai liota suolasienet. Purista vesi pois ja hienonna tarvittaessa. Hienonna herkkusienet ja sipuli. Sekoita loput ainekset keskenään ja kääntele sienisipuliseoksen joukkoon kulhoon. 

  2. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia.

VINKKI!

Salaatin voi tehdä myös kokonaan suolasienistä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko