Takaisin
Resepti

Vietnamilaiset kesärullat kasvis- ja kalatäytteellä

Gluteeniton

Vietnamilaiset kesärullat kasvis- ja kalatäytteellä

Gluteeniton
6 hlö
6 hlö

Rullaatirullaa, sanoi särki. Järki-särki taipuu tässä ohjeessa herkulliseksi aasialaiseksi makupalaksi, eli vietnamilaiseksi kesärullaksi.

Juomasuositus

Tarjoa yrttisen aromikkaiden kesärullien kanssa pirteä & hedelmäinen -makutyypistä sauvignon blancia Chilen viileiltä alueilta. Näille viineille on tunnusomaista raikas, trooppiseenkin vivahtava hedelmäisyys, joka sopii hienosti rullien runsaaseen aromimaailmaan. Oluiden maailmasta rullien kanssa maistuu sitruksinen ja kevyt vehnäolut.

Valmistusaineet
  • 6 riisipaperia

Särkitäyte:

  • 4–5 särkifilettä 

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 dl tomaattisosetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1/2 rkl soijakastiketta

Kasvistäyte:

  • 40 g ohutta riisinuudelia

  • 1 ruukku romainesalaattia 

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 ruukku tuoretta minttua 

  • 1 pieni avokadoa

Japanilainen soijadippi:

  • 1/4 tuoretta chiliä 

  • 1/2 dl soijakastiketta

  • 1 limen mehu

  • 2 tl hunajaa

  • 2 tl riisiviinietikaa

Valmistusohjeet
  1. Tee soijadippi. Hienonna chili ja sekoita kaikki dipin ainekset keskenään. 

  2. Tee särkitäyte. Paista särkifileitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Kiehauta kattilassa tomaattisose, mausteet, puristettu valkosipulin kynsi ja keitä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää soijakastike. Lohko fileet sekaan ja siirrä jäähtymään. 

  3. Tee kasvistäyte. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna salaatti ja yrtit. Viipaloi avokado. 

  4. Pyöräytä riisipaperiarkki lämpimässä vedessä ja siirrä lautaselle pehmenemään. Kokoa päälle salaattia, yrttejä, nuudelia, avokadoa ja pieniä paloja kalaa. Taita paperin alareuna täytteiden päälle. Käännä paperin sivut reunoilta kohti keskustaa. Pyöräytä napakka rulla.

  5. Dippaa rullia japanilaiseen soijadippiin ja nauti. 

VINKKI! Jos Ahti onkin pihi, voit käyttää kaupan tomaattista särkisäilykettä.

VINKKI! Jos paperin kastelu ei tunnu onnistuvan, laita paperi lautaselle, sivele pintaan vesi pullasudilla tai käsin, käännä ja toimi samoin.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko