Takaisin
Resepti

Vihreä minttusalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vihreä minttusalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Herkullinen salaatti sai uuden muodon ja raikkaan maun herneistä ja mintusta. Pakkaa purkkiin ja nosta piknik-koriin.

Juomasuositus

Keväisen vihreän minttusalaatin kanssa maistuu hedelmäinen samppanja tai laatukuohuviini esimerkiksi Italian Franciacortasta. Myös kuivan raikas kotimainen siideri toimii hienosti.

Valmistusaineet
  • 150 g sokeriherneitä

  • 250 g vihreitä papuja

  • 1 rasia esim. Napolitana Mix salaattia tai kerä vihreää salaattia

  • 100 g herneitä

  • 1/2 dl tuoretta minttua

  • 1/2 dl tuoretta rakuunaa

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 2-3 rkl limen mehua

  • 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1/2 dl pistaasipähkinöitä

Valmistusohjeet
  1. Kiehauta liedellä pannulla niukassa suolavedessä sokeriherneitä ja papuja noin kaksi minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa. Jos haluat, lyhennä papuja ja herneitä. 

  2. Sekoita kulhossa salaatti, sokeriherneet, pavut ja herneet sekä yrtit. 

  3. Tee kastike sekoittamalla öljy ja limen mehu, mausta suolalla ja pippurilla ja valuta salaattiin. Koristele pistaasipähkinöillä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna