Vappuna pakkaudutaan ulos piknikille tai sateen sattuessa pöydän ääreen. Mutta jos säästä tingitäänkin, niin eväistä ei.
Katso vappumenu >
Odotathan hetken…
Herkullinen salaatti sai uuden muodon ja raikkaan maun herneistä ja mintusta. Pakkaa purkkiin ja nosta piknik-koriin.
Keväisen vihreän minttusalaatin kanssa maistuu hedelmäinen samppanja tai laatukuohuviini esimerkiksi Italian Franciacortasta. Myös kuivan raikas kotimainen siideri toimii hienosti.
150 g sokeriherneitä
250 g vihreitä papuja
1 rasia esim. Napolitana Mix salaattia tai kerä vihreää salaattia
100 g herneitä
1/2 dl tuoretta minttua
1/2 dl tuoretta rakuunaa
1/2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl limen mehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl pistaasipähkinöitä
Kiehauta liedellä pannulla niukassa suolavedessä sokeriherneitä ja papuja noin kaksi minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa. Jos haluat, lyhennä papuja ja herneitä.
Sekoita kulhossa salaatti, sokeriherneet, pavut ja herneet sekä yrtit.
Tee kastike sekoittamalla öljy ja limen mehu, mausta suolalla ja pippurilla ja valuta salaattiin. Koristele pistaasipähkinöillä.