Takaisin
Resepti

Voipapupasta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Voipapupasta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Voipapupasta kuuluu Zero waste -kirjan kirjoittaja, bloggari ja kauppatieteilijä Otso Sillanaukeen suosikkiresepteihin. Tämä pasta valmistuu helposti ja ilmastoystävällisemmin. 

Juomasuositus

Yksinkertaisen pastan kaveriksi kannattaa valita selkeäpiirteinen juoma. Pirteä & hedelmäinen -makutyypin sisilialaisten valkoviinien kypsä sitruksisuus tasapainottaa papupastan maanläheistä makumaailmaa. Oluen ystävä valitsee kevyen, hyvin viilennetyn suodattamattoman vehnäoluen, joka on nappivalinta papuruoille.

Valmistusaineet

Otso Sillanaukee ei seuraa tarkkoja ohjeita, joten resepti on suuntaa antava:

  • voipapuja tai valkoisia papuja

  • pastaa

  • valkosipulia

  • ekstraneitsytoliiviöljyä

  • (rosee)pippuria

  • suolaa

  • ravintohiivahiutaleita

Valmistusohjeet
  1. Liota kuivatut pavut jääkaapissa vähintään 24 tuntia. Vaihda vesi pari kertaa liotuksen aikana. Keitä liotetut pavut pehmeiksi (30–60 minuuttia).

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja säästä 1 dl keitinvettä.

  3. Pastan kiehuessa painele papujen pinta rikki haarukalla.

  4. Hienonna mieluisa määrä valkosipulia. Valuta pasta. Laita reilusti oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli kuumaan kattilaan ja kuullota, kunnes valkosipuli on kypsynyt muttei ruskistunut. Lisää pavut, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Kaada keitinvettä pastan joukkoon, jos se vaikuttaa kuivalta.

  5. Tarjoile välittömästi ravintohiivahiutaleiden ja satokausivihannesten kanssa. Tämä pasta sopii hyvin myös kotimaisen järvikalan kyytipojaksi.

Vinkki! Voit keittää papuja kerralla enemmän ja pakastaa loput annoksissa myöhempää käyttöä varten.

Resepti Otso Sillanaukee, kuva Roope Permanto, juomasuositus Anri Lindström, Alko