Takaisin
Resepti

Yrttikuorrutettu nieriä

Laktoositon

Yrttikuorrutettu nieriä

Laktoositon
40 min
4 henkilöä
40 min
4 henkilöä

Suomalaiset rakastavat lohta ja sen sukulaiskaloja, eikä ihme. Hienostuneen makuinen nieriä saa päällensä yrttipeiton. Kalan kanssa maistuvat kyssäkaalimuusi ja pikkelöidyt kasvikset, esimerkiksi katajanmarjaiset mummon kurkut tai pikapikkelöity porkkanasalaatti.

Juomasuositus

Chileläinen vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Sauvignon Blanc -rypäleestä toimii kalan yrttisyyden ja sitruksisuuden kanssa saumattomasti. Oluista rapsakka pils on omiaan tämän kalaherkun kaveriksi.

Valmistusaineet
  • noin 600 g ruodotonta nieriän filettä 

  • sormisuolaa, valkopippuria myllystä

  • 1 rkl sitruunamehua

Päälle:

  • 2 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää

  • 1 dl hienonnettua tilliä

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 3 rkl huoneenlämpöistä voita

  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

  • sormisuolaa,

  • valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Pyyhi kalan fileet. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle sitruunamehua.

  2. Leikkaa leivästä kuoret irti. Hienonna leivät teholeikkurilla murusiksi. Sekoita joukkoon yrtit, voi ja sitruunan kuoriraaste. Painele seos kalan pinnalle. Valuta päälle hieman öljyä.

  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkasta kypsyys halutessasi kalan paksuimmasta kohdasta paistolämpömittarilla. Kala on mehevän kypsää, kun mittari osoittaa 42 astetta.

  4. Tarjoa porkkanasalaatin, kurkkujen ja kyssäkaalimuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, tarjoa lisäksi sitruunalla maustettua ranskankermaa tai majoneesia.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen