Kalataco on tullut tunnetuksi kalifornialaisten omana tex-mex-herkkuna. Onkin aika luoda tacoista oma suomalaisversio: ahventaco!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Yrttikuorrutetut ahvenet saavat uunissa peitokseen pähkinäisen yrttitahnan. Helppoa ja hyvää!
Italialaiset kuivat valkoviinit esimerkiksi pinot grigio tai pinot bianco -rypäleistä eivät peitä ahvenen hienostunutta makua ja sopivat aromeiltaan täydellisesti pähkinäiseen yrttitahnaan.
Raikkaat lagerit ja hedelmäiset vehnäoluet antavat myös tilaa aterian vivahteille.
600 g ahvenfileitä
suolaa, mustapippuria myllystä
Päälle
1 dl majoneesia
1 dl Panko-jauhetta (japanilaistyylinen korppujauhe)
2 dl raastettua parmesaania
1 dl rouhittua mantelia tai pistaasia
3 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
Viimeistelyyn
oliiviöljyä
Poista kalasta ruodot leikkaamalla v:n mallinen kaistale keskeltä pois. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään. Painele seos kaloille. Valuta päälle hieman öljyä.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.