Yrttikuorrutetut ahvenet

Peittele ahvenfileet uunikuntoon pähkinäisellä yrttitahnalla. Helppoa ja hyvää!

Tarjoa yrttikuorrutetut ahvenfileet sitruunankuorella maustetun muusin ja vihreän salaatin kera.

Valmistusaineet

  • 600 g ahvenfileitä

  • suolaa, mustapippuria myllystä

Päälle

  • 1 dl majoneesia

  • 1 dl Panko-jauhetta (japanilaistyylinen korppujauhe)

  • 2 dl raastettua parmesaania

  • 1 dl rouhittua mantelia tai pistaasia

  • 3 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa

  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

Viimeistelyyn

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Poista kalasta ruodot leikkaamalla v:n mallinen kaistale keskeltä pois. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään. Painele seos kaloille. Valuta päälle hieman öljyä.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Juomasuositus
Yrttikuorrutetut ahvenet

Italialaiset kuivat valkoviinit esimerkiksi pinot grigio tai pinot bianco -rypäleistä eivät peitä ahvenen hienostunutta makua ja sopivat aromeiltaan täydellisesti pähkinäiseen yrttitahnaan.

Raikkaat lagerit ja hedelmäiset vehnäoluet antavat myös tilaa aterian vivahteille.