Takaisin
Resepti

Yrttinen valkoviinimarinadi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Yrttinen valkoviinimarinadi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
30 min
30 min

Valkoviinimarinadilla saat grillattavaan ruokaan raikkautta ja aromikkuutta. Parhaiten toimivat raikkaan hapokkaat viinit, joiden hedelmäisyys on tuoretta. 

Valmistusaineet
  • 1/2 dl oliiviöljyä 

  • 2 1/2 dl valkoviiniä 

  • 5 rkl viinietikkaa 

  • 4 rkl hunajaa 

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuina 

  • 2–3 punaista chiliä silputtuina 

  • pari kourallista silputtuja yrttejä, esimerkiksi rakuunaa tai salviaa 

  • suolaa 

  • mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Sekoita ainekset keskenään. Jos käytät makeaa valkoviiniä, vähennä hunajan määrää.

  2. Anna grillattavien raaka-­aineiden marinoitua seoksessa vähintään puoli tuntia. Marinadi sopii niin kasvisten, kalan, kanan, possun kuin naudankin maustamiseen.

Resepti Alko Järvenpää Prisman myyjä Valtteri Paakkari, kuva Johanna Myllymäki