Takaisin
Resepti

Yrttiöljy

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Yrttiöljy

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Yrttiöljy kruunaa niin grillatun liha- kuin kasvisruoankin. Se sopii hyvin myös kalan kaveriksi. Kun vaihtelet yrttejä, saat yrttiöljystä uusia makuvaihtoehtoja.

Valmistusaineet
  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 2 limetin kuoriraaste ja mehu

  • 1 tl juoksevaa hunajaa (vegaaniversioon agave- tai vastaavaa siirappia)

  • 1 tl jauhettua paprikaa


  • 1 tl sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljyn, lehtipersiljan, limetin kuoren ja mehun kanssa. Mausta hunajalla, paprikalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.

Vinkki: Korvaa osa lehtipersiljasta halutessasi basilikalla tai korianterilla.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen