
Yrttiöljy
10 min
4 hlö
Yrttiöljy kruunaa niin grillatun liha- kuin kasvisruoankin. Se sopii hyvin myös kalan kaveriksi. Kun vaihtelet yrttejä, saat yrttiöljystä uusia makuvaihtoehtoja.
Odotathan hetken…
Yrttiöljy kruunaa niin grillatun liha- kuin kasvisruoankin. Se sopii hyvin myös kalan kaveriksi. Kun vaihtelet yrttejä, saat yrttiöljystä uusia makuvaihtoehtoja.
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
2 limetin kuoriraaste ja mehu
1 tl juoksevaa hunajaa (vegaaniversioon agave- tai vastaavaa siirappia)
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljyn, lehtipersiljan, limetin kuoren ja mehun kanssa. Mausta hunajalla, paprikalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
Vinkki: Korvaa osa lehtipersiljasta halutessasi basilikalla tai korianterilla.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen